Crispy smashed potetsalat

Denne oppskriften kombinerer den klassiske kremete potetsalaten med TikTok-trenden smashed potatoes. Resultatet er så digg at det er verdt å bruke ekstra tid på å bake potetene. Nyt potetsalaten til grillmat, i et hageselskap eller ekstra deilig middag hjemme. Hvis du ikke liker sylta agurk så kan du heller gå for agurk.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • CRISPY POTETER
  • Kokfaste 1 kg potet
  • 1 dl olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • KREMETE SAUS
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 2 ss agurk syltet
  • 2 båter hvitløk
  • Saften av 0,5 sitron
  • 1 beger crème fraîche
  • 2 ss majones
  • 1 ss dijonsennep
  • Hakket 3 ss friske urter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kok opp en kasserolle med vann og en klype salt. Kutt potetene i to og kok til du kan stikke en kniv i den og de sklir av (ca 5 minutter).
  3. Hell av vannet og fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Tips: Potetene blir mer crispy på stekebrett fordi det bærer mer varme enn stekerist.
  4. Dryss oljen over potetene før du moser potetene flate med en kopp.
  5. Bak potetene i ovnen til de er brune og sprø (ca 45 minutter).
  6. I mens skjærer du rødløk, paprika og syltet agurk i terninger. Ha det i en bolle som er stor nok til å ha oppi potetene senere.
  7. Ha oppi crème fraiche, majones, hvitløk, sitronsaft, sennep og friske urter oppi bollen. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
  8. Når potetene er ferdig så setter du et to-tre poteter til siden for topping. Resten har du i bollen og rører rundt.
  9. Servér potetsalaten med et par sprø poteter på toppen og dryss gjerne over litt urter.
Del på Facebook